måndag 27 januari 2014

Rädd för bomber? Köpläge i Uppsala

Om du är rädd för bombangrepp så kan jag ge dig tips om att det är köpläge nu. Till salu är nämligen ett av försvarets gamla bergrum, denna gång centralt beläget i Uppsala. Enligt Fortifikationsverket som äger och säljer anläggningen är den unik just pga det centrala läget.

Enligt Fortifikation.se har bergrummet bland annat utgjort stabsplats för FO47 (FörsvarsOmråde 47). Dessutom fanns plats reserverat i bergrummet för verksamhet inom Pharmacia och Riksbanken, den senare är dock plomberad. De senaste åren har universitetsbiblioteket varit hyresgäst. Men nu ska bergrummet alltså säljas och Angela Eriksson, chef på försäljningsenheten på Fortfikationsverket, säger till SvD Näringsliv att hon blir förvånad om prislappen hamnar under fem miljoner kronor. För det priset får man då ca 3,4 hektar mark, 2.400 m2 med byggår 1955 som man kan åka buss in i genom två olika ingångar. Inte billigt, men säkert...

Budet vid detta inläggs publicerande är 2.000.050 kr.

Om du är intresserad kan du läsa mer på Fortifikationsverket. Budgivningen avslutas 2014-02-03 och kan följas på hemsidan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar