söndag 12 januari 2014

Färre festivaler 2014

Vi bor och verkar strax utanför Sundsvall. Tidigare har vi haft Gatufesten, en stadsfest med större och mindre artister enligt traditionell modell, och Drakfestivalen, med rodd mellan företagslag som huvudunderhållning. Båda har såklart varit ett svepskäl för att sätta upp tält, sälja mat på papptallrik och framförallt svindyr folköl i plastmugg.

Under 2014 blir det dock ingen fortsättning för varken Gatufesten eller Drakfestivalen. Båda har lyckats med bedriften gå i konkurs samma år efter 26 respektive 22 år, Gatufesten i juli 2013 och Drakfestivalen ansökte om konkurs den 30:e december.

Att festivaldöden breder ut sig i Sverige är ju inte direkt någon nyhet, och Gatufesten har haft kämpigt även tidigare år, t ex när den tidigare festgeneralen Anders Tjacka Söderberg manövrerades bort från ledningen. Tjacka driver idag istället Konsertfesten, en festival som håller till på Norrporten Arena, som till vardags är fotbollslaget GIF Sundsvalls hemmaarena, och så vitt vi vet idag så blir det en Konsertfest även 2014.

Men, skål och tack för allt!

Ulf Lundell på Sundsvalls Gatufest

Foto: Christer Hägglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar