onsdag 23 april 2014

Teknik: Reservkraft i miniformat

Att våra smartphones drar mycket ström och att batteriet inte räcker speciellt länge om man använder den mycket vet alla. Vi har tittat på en lösning här i bloggen där man man använda en solcellsladdare för att få tillgång till extra ström om man vistas utomhus, t ex på en vandring. Nu är det ju inte alltid man har tillgång till sol, men ändå kan behöva lite extra ström. En liten smidig lösning på det är en Powerbank. Det är ett litet, smidigt batteri som har en USB-port för laddning och en USB-port för att ansluta laddkabeln till din telefon.

En annan bra sak med en Powerbank är att även om du sitter i en lokal där du har tillgång till nätspänning, så är det inte alltid så roligt att lägga sin käraste ägodel mobilen på laddning där man kanske inte har 100% uppsikt över den. Powerbanken är däremot inte alls lika stöldbegärlig och kan sättas på laddning för att sedan ladda upp din telefon i fickan.

Kapaciteten är 2600mAh, vilket räcker till drygt en laddning av en helt urladdad Samsung Galaxy S3 (2100mAh) och nästan två laddningar av en iPhone 5 (1440mAh). Enheten kan naturligtvis användas till att ladda upp andra saker än mobiltelefoner. Vill man så går det utmärkt att kombinera solcellsladdaren med en powerbank, för att kunna ladda powerbanken när man har sol och sedan ha reservkapacitet när man behöver den, även om det är efter solens nedgång.


Powerbank som laddas av solcellen


2 kommentarer:

  1. Hej! Jag är på jakt efter någon liknande solcelllsladdare, vart köpte du din Powerbank? Mvh Sofie

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie! Powerbanken kan du hitta i vår webshop http://www.fotofyndet.se/powerbank-extra-batteri-2200-mah Solcellen köpte vi från en grossist och målet är att vi ska erbjuda sådana i vår webshop snart.

    SvaraRadera