fredag 18 april 2014

Batteri som laddas på 30 sekunder

Under en teknikkonferens i Tel Aviv i Israel har det nystartade israeliska teknikföretaget StoreDot visat en mycket intressant nyhet på batterisidan. Ett av de största problemen med våra moderna mobiltelefoner idag är att de drar väldigt mycket ström och många har problem att få batteriet att räcka över dagen. Vi visade häromdagen på alternativ för att ladda batteriet med solceller och man står ofta inför problem med laddning när man är på resa. Vill man ladda upp batteriet tar det förhållandevis lång tid. StoreDots nyhet är därför mycket intressant.

Det var på Microsofts Think Next Conference som företaget visade upp sitt nya batteri, tillverkat av biologiska strukturer som möjliggör mycket snabb laddning. Som demonstrationsobjekt hade man en Samsung Galaxy S4, som gick från urladdad till fulladdad på bara 26 sekunder.

Produkten är fortfarande på prototypstadiet och StoreDot tror att det kan ta ungefär tre år att göra det till en kommersiell produkt. Batteriet som användes på demonstrationen var stort som ett cigarettpaket.

"Vi tror att vi kan integrera ett batteri i en smartphone inom ett år och ha en kommersiell produkt inom tre år" säger grundaren Dr Dorn Myersdorf till BBC

Ursprunget till den bioorganiska batteriet är forskning om Alzheimers som utfördes vid universitetet i Tel Aviv för 10 år sedan.

En mycket intressant utveckling som vi kommer att följa med spänning de närmaste åren.

Universitetet i Tel Aviv

Foto:  Anatoli Axelrod
Licensierad under Creative Commons


/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar