Försök att ta bilder som berättar samma historia som den du tänker skriva. Bilderna ska accentuera texten, inte motverka den. Om du ska skriva om människor som lever i misär och umbäranden så visa dem i sådana sammanhang.
Om du väljer att fotografera en verklig olyckshändelse finns det en del att tänka på. Till exempel måste du vistas på platsen i samråd med polis och räddningstjänst. Visa också eventuella olycksoffer respekt och tänk på att det som är en kul grej för dig är ett trauma för dem. Håll avstånd!
Nedan visas hur ett kort reportage kan se ut:
Arbetsplatsolycka i Bergeforsen
Under måndagseftermiddagen skedde en arbetsplatsolycka vid utskovsbygget i anslutning till kraftverket i Bergeforsen. Det var en dumper som tippade i samband med att den skulle tippa av sin last på ett upplag av sprängsten.
Bärgningsarbetet drog ut på tiden och krävde dels att man använde resurser som fanns på plats i form av grävmaskiner, såväl som att man kallade in flera extraresurser som mobilkran och tungbärgare.
Det är okänt i vilken omfattning föraren ådrog sig skador, men förarhytten såg efter bärgning ut att vara i någorlunda gott skick.
Det är Bergeforsens Kraft AB som driver kraftverket i Bergeforsen i Indalsälven, nära mynningen till Bottenhavet. Under 2011-2015 byggs ett nytt utskov, ett extra utlopp med dammlucka, vid den västra sidan av dammen. Utskovet byggs för att kunna möta de framtida klimatförändringar som förväntas, och de höga vattennivåer som följer på dessa. Det nya utskovet har en kapacitet på 1500 kubikmeter per sekund. Befintliga dammluckor kommer att renoveras när den nya är klar. Kraftverket i Bergeforsen har en fallhöjd på 23 meter och producerar årligen 735 GWh, vilket ger det en 20:e plats i listan över våra mest producerande vattenkraftverk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar