tisdag 15 april 2014

Filmtips: Harrison's flowers

Harrison's flowers, ytterligare en film om krigs- och konfliktfotografi, denna gång om konfliken i fd Jugoslavien under det kroatiska självständighetskriget. Den amerikanske Newsweek-fotografen Harrison Lloyd reser till Jugoslavien för ett kort uppdrag och lovar familjen att komma hem till ett av barnens födelsedag. Efter bara några dagar upphör kontakten med Lloyd och han förmodades stupad i Vukovar. Hustrun Sarah vägrar acceptera detta och flyger till Österrike och kör till Kroatien. Sarah söker sin saknade make och till sin hjälp får hon snart ett par amerikanska fotografer, bland annat Newsweeks andre stjärnfotograf Yeager Pollack, och man försöker med gemensamma krafter nå fram till Vukovar, förbi alla vägspärrar och krypskyttar.

Det man får se och uppleva under resan är omänskliga övergrepp och en befolkning som lider under fruktansvärda förhållanden. Samtidigt som man försöker ta sig till målet dokumenteras allt för eftervärlden.

Gripande och sevärt om den verklighet våra krigskorrespondenter lever i.

I rollerna ser vi David Strathairn som Harrison Lloyd, Andie MacDowell som Sarah Lloyd och Elias Koteas som Yeager Pollack

Betyg: 4 av 5, bra

Läs mer på IMDB, Harrison's flowers



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar