söndag 20 april 2014

Blivande fotograf dödad av lastbil

Den blivande fotografen Sarah Frazer från Blue Mountains i New South Wales i Australien dödades i februari 2012 av en lastbil i närheten av hemorten. Frazer hade under flera månader rest runt i världen ensam med sin kamera, i utvecklingsländer och långt ifrån turistvägar och välkända motiv. När hon kom hem till Australien igen skulle hon resa till Charles Sturt University för att studera fotografi. När hennes bil gick sönder längs vägen och en bärgningsbil tillkallades, blev denna påkörd så svårt av en förbipasserande lastbil att både Frazer och föraren av bärgningsbilen, en fyrbarnsfar, dödades omedelbart.

New South Wales District Court

Foto:  MD111
Licensierad enligt Creative Commons
Förra månaden dömdes föraren av lastbilen av NSW District Court i Sydney för vårdslöshet i trafik. Det konstateras i domen att han måste ha haft koncentrationen på annat än sin körning under minst 8 sekunder för att missa faran på vägen och bärgningsbilens varningsljus.

Det är alltid beklagligt när unga människoliv släcks för tidigt, men speciellt i sådana här fall när en mycket lovande fotograf rycks bort innan karriären ens har börjat på allvar.

Påföljd meddelas av rätten den 24 april.

/Fotofyndet

Källa: The Sydney Morning Herald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar