fredag 18 oktober 2013

Ny Nikon igen, Nikon D5300

Nikons konstruktörer har sannerligen inte legat på latsidan den senaste tiden. Förra veckan presenterades Nikon D610 som uppföljare till populära D600. Igår kom nästa nyhet: Nikon D5300. Placerad i Nikons andra steg i modellstegen, ovanför instegsmodellerna i D3000-serien, är D5300 liksom sina föregångare en mycket kompetent kamera. Sensorn är på 24 megapixlar, och en sak som Nikon presenterar som en stor nyhet med modellen är dess egenskaper vid dåligt ljus.

Nikon D5300 är den första modellen från Nikon som har inbyggt trådlöst nätverk, Wi-Fi. Detta gör att det är möjligt att säkerhetskopiera bilder till nätverket hemma eller i studion under tiden du arbetar, eller att koppla upp sig mot sin smartphone och dela bilder på Flickr eller Facebook, eller säkerhetskopiera till Dropbox eller liknande tjänst. D5300 är också den första modellen från Nikon som har en inbyggd GPS-mottagare, vilket gör att du kan geo-tagga dina bilder, dvs lägga till information i bildens EXIF-data var den är tagen.

Med 39-bilders autofokussystem och 5 bilder per sekund i serietagning är den också mycket konkurrenskraftig.

Batteritypen som används är EN-EL14, och modellen är kompatibel med trådutlösare av typ MC-DC2. Alla tillbehör till Nikon D5300 hittar du såklart hos oss på Fotofyndet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar