onsdag 9 oktober 2013

Nikon släpper D610!

Nikon presenterade igår sin nya modell D610, vilken det surrat ihärdiga rykten under en tid. Fokus för Nikon vid designen av den nya modellen har varit bildskapandet och förenkla bildskapandeprocessen och ge tekniska möjligheter till bilder och HD-video av exceptionellt god kvalitet. Bildkvaliteten beskrivs i någon recension vara i toppklass och endast Nikons egen D800 sägs kunna konkurrera.

Bland nyheterna märks: 
Egenskaper vid dåliga ljusförhållanden: ISO upp till 6.400, som går att pressa till 25.600, med minimalt brus.
39-punkters autofokus: Stora val- och inställningsmöjligheter med en punkt, kontinuerlig, dynamisk och 3D autofokus ger goda möjligheter att välja det autofokusläge som ger bäst resultat för varje situation.
Autovitbalans (AWB): den automatiska vitbalansen har fått en förbättrad algoritm för att bättre kunna ställa in sig för ljus himmel, konstgjort ljus.
Hastighet: Den nya slutarmekanismen i D610 ökar hastigheten i serietagning vilken nu är uppe i 6 bilder per sekund (fps). Bra för sport- och naturfotografer.
Nytt tyst läge: Ett läge där slutar går extra tyst, lämpligt vid bröllop och andra platser där tystnaden är viktig.
100% sökare och 3,2" LCD med hög upplösning. Bekväm och enkel komposition av bilder genom den stora och ljusa optiska sökaren. LCD med 912.000 bildpunkter.
Kreativa lägen: Nya kreativa lägen med avancerade inställningsmöjligheter som HDR, Time lapse och intervaller.
Dubbla SD-kort: Möjlighet till dubbla SD-kort med personliga inställningar. Det ena används som huvudkort och det andra för backup, ett kort används till film, etc. Stöd för SDXC och UHS.
HD Video: Fulla möjligheter till HD-video, och D610 kan bland annat skicka okomprimerad HD-signal via HDMI till en extern skärm eller inspelningsanordning. Uttag för stereomikrofon och hörlurar.
Trådlöst: Kompatibel med WU-1b
Robust konstruktion: Vädertätad och dammskyddad i samma nivå som Nikon D800. Slutaren är testad för 150.000 exponeringar.

Ser onekligen ut som om Nikon fått fram en mycket fin kamera igen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar