tisdag 1 oktober 2013

Alligator tog fotografs kamera, återfunnen 8 månader senare

Mario Aldecoa är amatörfotograf och specialist på reptiler. Aldecoa arbetar på en alligatorfarm i Everglades som kör shower för turister. För ungefär åtta månader sedan skulle han ta ett nattfoto som skulle visa ögonen på ca 100 alligatorer, när en av dessa plötsligt blev aggressiv, gick till attack och var bara en hårsmån från att få tag i honom med käkarna.

Det var under en festlighet för de anställda som Aldecoa ställde upp sin kamera på stativ någon decimeter från vattnet och började fotografera.

"Alligatorerna kom närmare och närmare, och en gjorde ett utfall och tog tag i kameran" berättar Aldecoa för GrindTV i en telefonintervju. "Jag reagerade snabbt och tog tag i kamerastativet, men han drog det ur mina händer. Hej då till den kameran" fortsätter han.

Han och några kollegor kom tillbaka nästa dag och vadade runt i vattnet och sökte på botten med käppar, för att åtminstone få tillbaka stativet, men utan resultat. Kamera, blixt och stativ, värda en bit över 10.000 kr, verkade borta för alltid.

Kameran i det skicket den hade när den återfanns
Foto: Marc Aldecoa
Men nu, åtta månader senare dök kameran bokstavligen upp på nytt. Det var när en skötare skulle ge alligatorerna mat som han la märke till att en av dem kom upp ur vattnet med kameraremmen lindad runt sin ena fot, släpandes på kameran. Skötaren lyckades få tag i kameran och ringde till Aldecoa, som åkte till farmen för att undersöka fyndet.

"Jag åkte dit för att titta på kameran" säger han. "Alligatorn hade gett kameran rejält med stryk, det är ett som är säkert".

Innan alligatorn tog kameran hade han hunnit ta sex bilder med långa slutartider. Han hade såklart gett upp hoppet om bilderna, och hoppet ökade inte när han såg skicket på kameran. Minneskortsfacket på kameran var vattenfyllt och delvis fyllt med sand, vilket även kortet var. Men efter rengöring stoppade han in det i kortläsaren och det fungerade direkt.

Av bilderna var det dock bara en som var användbar. Förutom det så blev nog lärdomen viktigare, att inte bli oförsiktig när man har med vilda djur att göra. "Jag blev chockad och är tacksam att jag klarade mig, även om mina surt förtjänade pengar gick förlorade"

Den 28-årige fotografen har köpt en ny kamera och fortsatt fotografera.

Läs mer och se fler bilder här: Camera alligator snatched from photographer found eight months later with photos intact

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar