måndag 5 december 2016

Snorklingsutflykt med stopp i Orange Bay

Som jag tidigare berättat om har jag och familjen varit i Egypten. En av dagarna följde vi med på Vings utflykt till Orange Bay, en lugn oas på en ö i Röda havet. På morgonen hämtade bussen upp vid de olika hotellen i Makadi Bay och ett par hotell inne i Hurghada. Sedan fick vi gå till en uthyrningsfirma och få cyklop, snorkel och simfenor, för att därefter gå ombord på båten som skulle ta oss ut på Röda havet. Lokalguiden Ahmed informerade om fiskarna i den här delen av Röda havet, och hur vi skulle passa oss för korallerna. Både för vår och framförallt deras skull. Många koraller dör direkt vid mänsklig vidröring.

Efter ca en timmes resa nådde vi det första av två snorkelstopp, ett fantastiskt korallrev med ett enligt uppgift stort utbud av både fiskar och olika koraller. Här hoppade hela familjen i vattnet, men den minste i sällskapet, som fyllde 10 några dagar senare, fick flytväst på sig. Vågorna gick dock ganska höga och det var många i sällskapet som klev upp och tog på sig en flytväst. Den äldre sonen filmade med en actionkamera på armen och jag själv fotograferade och filmade med den Olympus Tough TG-4 jag berättat om tidigare. Det var inte helt lätt att snorkla i vågorna men det man fick se var väldigt vackert och det är helt klart en väldigt speciell miljö.

Efter ytterligare 45 min med båt nådde vi det andra snorkelstoppet, och även här hade vi 45 min till förfogande. Den här gången gick hela familjen ned i vattnet med flytväst på, vilket var ett klart lyft. Nu kunde man koncentrera sig på att se på livet under ytan, utan att lägga så mycket tanke på att simma och flyta. Även här blev det en del film och bilder.

Sista stoppet var Orange Bay, där vi fick en buffélunch, och möjlighet att bada i det mycket långgrunda och helt kristallklara vattnet. Även det en fantastisk upplevelse, som dock avnjöts bäst med badskor på då bottnen var ganska vass på sina ställen.

Till sist var det så dags vid 15-tiden att bege sig tillbaka mot hamnen i Hurghada, och därefter i buss till hotellet. En heldag och det är sant som det gamla uttrycket säger, sjön suger!

/Christer

Foto: Christer Hägglund


Snorkling vid ett korallrev i Röda havet




Välkommen till Orange Bay!

Kristallklart vatten och långgrunt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar