måndag 26 december 2016

Nyhet i YongNuo-familjen

För inte så längesedan så skrev jag om blixtsystemet från YongNuo och dess flexibilitet. Sedan dess har det kommit ytterligare en produkt som har tagit en självklar plats i sortimentet. Det är YN685, en TTL-blixt som finns för Canon och Nikon. TTL betyder Through The Lens, genom objektivet, och innebär i korthet automatik i blixtljuset. YN685 är en kraftfull blixt, ledtalet är hela 60 vid ISO100 och 200mm. Blixthuvudet är ledat 360 grader, vilket är bättre än vissa tidigare modeller från YongNuo.

Blixt YongNuo Speedlite YN685 för Canon

Blixt YongNuo Speedlite YN685 för Nikon

Det som gör YN685 till en självklar del av vårt blixtsortiment är de trådlösa egenskaperna. I den finns nämligen en inbyggd radiomottagare, som gör att den kan styras med flera av våra sändare. Den är kompatibel med både 622-systemet och med 603-systemet, vilket gör det mycket flexibelt.

Om du exempelvis vill ha en blixt att använda på kameran, med full automatik för vardagssituationer, så kan du välja YN685. Då kan du välja att komplettera med en YN-622-sändare för att fjärrstyra den med full TTL och High Speed Sync-kompatibilitet. Du kan kontrollera inställningar och effekt på alla kompatibla blixtar.
Eller, så kan du välja att köpa en YN560-TX, kontrollenheten för vårt 560-system. Då kan du kontrollera upp till sex olika grupper med blixtar, varav YN685 kan vara en, och exempelvis vår manuella blixt YN560IV några andra. Du kan kontrollera effekt och "mode" på alla kompatibla blixtar.

Säljes separat eller i paket tillsammans med två YN560IV-blixtar, som tillsammans bildar ett kraftfullt paket.

Eller, om du är ute efter enkelhet och bara vill utlösa blixten "off camera", utan möjlighet att styra dess lägen och effekt, så väljer du RF-605. RF-605 säljes i par och en kan användas som sändare och den andra mottagare, eller båda som mottagare.

RF-605 har grupper, så du kan från sändaren välja att slå av och på olika grupper med blixtar.Om du vill, så kan du faktiskt till och med styra den med vår kraftfulla manuella blixt YN560IV. Den har, till skillnad från de tidigare modellerna i 560-serien, möjlighet att styra andra blixtar.

YN560IV fungerar på samma sätt som blixtstyrningen YN560-TX, förutom att den kan kontrollera tre grupper, mot TX-modellens sex grupper.


Ja, du ser, möjligheterna är många. Och det bästa med det här är att det är utbyggbart och möjligt att variera i oändlighet beroende på plånbokens storlek och uppdragets karaktär.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar