måndag 18 januari 2016

Produkttips: Enbensstativ och gåstav

Om man är ute och går i naturen och bär en ryggsäck på ryggen, så är det alltid skönt att ha en eller ett par stavar till stöd. På våra fjällvandringar för några år sedan så hade alltid jag och mitt sällskap ett par stavar som vi delade på så vi hade en var. Vid övergångar över vattendrag osv kunde vi ofta använda båda två, för att sedan kasta tillbaka dem över vattendraget till den andre.

En annan sak man gärna vill ha med sig är ett enbensstativ. Stora skärpedjup i naturen ger långa slutartider och ett stativ är nästan ett måste. Och nu har vi en produkt som löser båda sakerna samtidigt. Ett enbensstativ som även fungerar som gåstav eller promenadkäpp. Hemligheten sitter i det geniala handtaget, som gör denna stav väldigt mångsidig. Längst uppe på toppen sitter en kompass, och om du gängar loss kompassen så får du en standard 1/4" stativgänga.

Nedtill saknas det inte heller finesser, där den har gummi för hårda underlag och en vass pigg för halt väglag. Bara att välja. Det finns även en tillsats för gång i snö. Tre segment som totalt ger en maxhöjd på 141 cm. Helt ihopfällt endast 70,5 cm.

Läs mer och köp din här!

Enbensstativ/walking stav


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar