lördag 2 januari 2016

Att tävla i foto

Vissa människor är extremt tävlingsinriktade i sitt fotograferande. Man skickar in till många olika tävlingar på distrikts-, riks- och internationell nivå. Snacket går att man lär sig vilka typer av bilder som går hem, etc.

Det är klart att det är roligt om bilderna blir framgångsrika, likaväl som att det är roligt när de blir uppskattade på Facebook, Instagram eller andra sociala media. Men huvudsaken är ju att man blir nöjd med bilden själv, att den säger det man vill att den ska säga. Att den har rätt budskap, oavsett vad det är för budskap. Att ändra sina bilder, sitt bildspråk eller motiv utefter vad som går hem i tävlingar tror jag är både svårt och olämpligt.

Dessutom vet jag av egen erfarenhet att när en bild man känner för placerar sig bra i en tävling så ger det klart mycket mer glädje än när en snygg bild vilken som helst gör det. Så var fallet i den senaste tävlingen där jag fick bilder placerade, där en var en av flera skäl känslomässigt laddad bild och en var ett snapshot taget på en sekund på jobbet.

/Christer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar