lördag 30 januari 2016

Erkänner kamerabedrägerier

Fotosidan skriver om en kvinna från Eskilstuna-trakten som åtalas för sju fall av bedrägeri. Bedrägerierna ska ha skett bland annat via Fotosidans annonsmarknad. Dessutom har Fotosidan dokumenterat flera ytterligare försök till bedrägeri.

Tillsammans med plisen i Sörmland utreddes ett fall där en man betalat 8000 kr för en kamera som annonserats på annonsmarknaden. När man tittade på fallet så dök det upp fler liknande som det är sannolikt att samma person ligger bakom. Polisen kunde sedan koppla detta till andra liknande fall, bland annat fyra genomförda bedrägerier via auktionssidan Tradera.

En 23-årig kvinna åtalas nu för sju fall av bedrägeri, där bevisningen bland annat finns genom hennes kontoutdrag. 23-åringen erkänner samtliga fall. Tyvärr vet vi att det i sådana här fall alltid finns ett stort mörkertal. Många struntar i att anmäla och även om polisen får in anmälningar så brukar man hålla nere antalet man går till åtal på. Det är bara att hoppas att den här bedragaren stoppats för gott.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar