måndag 11 januari 2016

Nikon D5 och D500

På CES-mässan i Las Vegas släppte Nikon i dagarna två riktiga rökare. Dels flaggskeppet D5 och dels D500. En kamera med cropsensor i samma klass som Canon EOS 7D Mk II.

Om man tittar lite snabbt på D5:an så har den det mesta som folket förväntat sig. Det som sticker ut mest är ISO-egenskaperna. Max ISO i förhöjt läge är ISO 3280000. Tre miljoner tvåhundraåttio tusen. Inte dåligt. Den har 153 AF-punkter och 4K-video. Däremot är många förvånade över att 4K-video med 30 fps har en begränsning på 3 min. Serietagningen är riktigt bra med 12 bilder per sekund.

D500 är som sagt en DX-kamera. Sensorn är ny med en upplösning på 20,9 megapixlar. Autofokusen är samma som i storebror D5, och serietagningen går i upp till 10 bilder per sekund.

Det verkar vara två riktigt potenta modeller som Nikon har släppt och som sagt så motsvarades förväntningarna som har funnits på olika forum på internet. Nu försöker alla förståsigpåare att få tillgång till några förserieexemplar för att testa, och bland annat svenska Fotosidan har lyckats.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar