söndag 25 augusti 2013

Scandinavian Country Music Festival i Östervåla

En helg i juli var jag på en festival i Östervåla i Uppland, Scandinavian Country Music Festival, för att fotografera banden och även filma lite på uppdrag av ett av dem. Det första bandet hade lite otur med dåligt med publik, vilket ofta är fallet då det fortfarande är tidigt på eftermiddagen, men sedan tog det fart och när det var dags att avvika frampå nattkröken var det ganska fullt i lokalen.

Festivalen hölls på Skogsvallen, en gammal fin folkpark som man inte ser dem längre. En utescen, en innedansbana och några mindre byggnader för försäljning av mat och lite annat.

För mig som fotograf bjöd festivalen på goda förutsättningar. Från början var det som sagt lite publik, så att man kände att man gick i vägen när man gick närmare för att ta bilder. Senare på kvällen blev det bättre, med alldeles lagomt med folk för att man skulle kunna röra sig i lokalen. Banden som uppträdde på lördagen var, Cina Samuelson, Downhill Bluegrass Band, Andreas Johansson, Crash n Recovery, Harold "Hawk" Hawkshaw Hawkins jr. och Mats Rådberg & Rankarna.

Vill du läsa mer om festivalen kan du läsa mina recensioner på http://www.svenskcountry.se/

Cina Samuelson
Cina Samuelson






Harold ”Hawk” Hawkshaw Hawkins jr.
Harold ”Hawk” Hawkshaw Hawkins jr.


Downhill Bluegrass Band, med låtskrivaren
Jonas Kjellgren på sång och ukulele





Crash n Recovery, med sångerskan Linda Engström


En legend inom svensk country, Mats Rådberg
med bandet Rankarna som han spelade tillsammans
med redan när många av de andra artisterna föddes.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar