måndag 26 augusti 2013

Fotograf gruppvåldtagen i Indien

En 22-årig kvinnlig fotograf blev i torsdags våldtagen och misshandlad av fem män i den indiska staden Mumbai, rapporterar lokala media. Kvinnan var på ett uppdrag för en tidning tillsammans med en manlig kollega i en nedlagd fabrik i södra delarna av Mumbai. Dådet bär många likheter med våldtäkten av den 23-åriga läkarstuderanden i Delhi i december förra året. Hon dog 13 dagar senare av sina skador på ett sjukhus i Singapore.

Enligt polisrapporten blev kvinnan tilltalad av två män, som sedan slog ned och band hennes manlige kollega. De drog sedan in henne i en övergiven byggnad där tre män anslöt och begick övergreppen. Efteråt flydde gärningsmännen från platsen, och den skadade fotografen och hennes kollega tog en rickshaw till närmaste sjukhus. Dådet har åter satt fart på diskussionerna om säkerheten för unga kvinnor i Indien, och flera kända indier har gått ut i media och sagt att "Ingen stad i Indien är säker för kvinnor".

Den lokala polisen har gripit fem män som misstänkta för övergreppet, bland annat tack vare att kvinnan kunde ge polisen namn på två av männen då de kallade varandra vid namn.

Från sjukhuset rapporteras att kvinnans tillstånd är stabilt.

Polisen i Mumbai har släppt en teckning över gärningsmännen


/Christer Hägglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar