lördag 30 mars 2013

Ny produkt: Kopplade mellanringar till oslagbart pris

När man ska makrofotografera så är det ofta manuella inställningar som gäller. För den som inte känt sig bekväl med det har det ofta blivit ganska kostsamt med dyra makroobjektiv eller annat. Nu har vi en nyhet som ändrar på det! Vi har fått in kopplade mellanringar till ett riktigt plånboksvänligt pris!

Mellanringarna monteras en eller flera tillsammans, mellan kamerahus och objektiv. Genom att flytta ut objektivet så kortas närgränsen och motivet framträder större på bilden. Måttet på den här utflyttningen brukar kallas utdrag och används i bland annat formler. Autofokus och exponering fungerar precis som vanligt!

Ringarna finns för Canon och Nikon, och består av tre ringar med olika höjd. Det är 13mm, 21mm och 31mm för Canon och 12mm, 20mm och 36mm för Nikon. Dessa kan användas en och en, eller kombineras på olika sätt för att få önskad förstoring. Tänk dock på att ju längre utdrag du har, desto mer ljus förlorar du och slutartiderna blir därmed längre. Om du har objektiv som inte är tillräckligt ljusstarka så kan du få problem med autofokusen. Ta då en kortare mellanring och prova dig fram till ett resultat som dina prylar klarar och som du blir nöjd med. För Nikon gäller såklart att autofokusen fungerar på objektiv som har autofokusmotor.

Om du vill prova makrofo med automatik utan att köpa ett dyrt makroobjektiv så är det här något för dig.

Mellanringar, kopplade för Canon EF/EF-S

Mellanringar, kopplade för Nikon F

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar