fredag 22 mars 2013

Frågan om moral och etik åter aktuell

Frågan om vilken moral och etik som skall gälla för fotografer och ansvariga utgivare är återigen aktuell. De utsatta denna gång är det norska damlandslaget i skidor, med stjärnorna Marit Björgen och Therese Johaug i spetsen. Fotografer tar bilder av damerna i avslöjande situationer, bilder som sedan återfinns bland annat på rena porrsajter på internet.

Det gäller i det senaste fallet bland annat närbilder på damerna när de ligger utmattade i målfållan, där tävlingsdräkterna kan avslöja mer än vad som kanske är meningen. Efter loppen brukar de tävlande försöka byta om till torrare kläder, och även då är fotograferna framme med sina kameror. Bilder som sedan hamnar på olika porrsajter där både hur avslöjande dräkten är, underkläderna och damernas kroppar diskuteras och i vissa fall även betygsätts.

Marit Björgen säger till den norska tidningen Her og nå att hon förstår att arrangörerna har svårt att erbjuda möjligheter till ombyte, utan tycker att ansvaret ligger på den enskilde fotografen att inte ta bilder och film som inte visar respekt för de tävlande.

Vad tycker du om saken? Maila till oss eller skriv en kommentar.

Det är hos oss du hittar dina fototillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar