måndag 11 mars 2013

Bra att ha: multiverktyg & kniv

Det är inte bara bara kameratillbehör som är bra att ha i sin kameraryggsäck. Ett multiverktyg är bra att ha då det är många situationer som kräver ett verktyg. Det kan vara kamerastativ med skruvar som behöver dras åt, nitar som släpper och behöver stukas till med en tång, eller ståltrådar som behöver klippas av. Multiverktygen finns i många storlekar, former och prisklasser. Tång, avbitartång, skruvmejsel och Phillips-skruvmejsel är några grundfunktioner man bör se till att få med.
Multiverktyg - SOG Paratool
  
Dessutom bör alla som vistas ute i naturen ha en kniv med sig. Det kan uppstå situationer när man behöver göra upp en eld, och behöver en kniv för att förbereda stickor att göra eld med. Vilken typ av kniv man väljer är en smaksak, en fällkniv är praktisk då den tar liten plats och ofta kommer med ett fordral som den förvaras i. En s.k. fritidskniv är en praktisk och mångsidig kniv, som passar till jakt, fiske och mycket annat. Den klassiska svenska Morakniven är ett exempel på en fritidskniv.

Fritidskniv Morakniv® Companion MG

En ytterligare sak som är bra att ha med sig är en ficklampa. Om man är ute i naturen så kan mörkret komma snabbt och risken för att göra sig illa eller råka ut för annat ökar drastiskt om man inte ser var man går. Skulle olyckan vara framme så är ficklampan även bra till att signalera efter hjälp. Välj en liten, smidig ficklampa med ett starkt sken. Styrkan anges i enheten lumen. Kom ihåg att ha med en extra uppsättning batterier också.


Maxell CREE 1 LED ficklampa
Maxell CREE 1 LED ficklampa, vattentålig


Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar