lördag 29 mars 2014

Renée Nyberg provar livet som paparazzo

I det senaste senaste avsnittet av Renées rubriker hälsar Renée bland annat på hos den svenske paparazzon Bobby Rachpoot i Los Angeles. I inslaget får vi bland annat se hur Bobby får syn på en kändis som han genom en serie klart tveksamma manövrar i trafiken följer efter till bilverkstaden och fotograferar honom där. Mannen är känd för att ställa till bråk med fotografer och man håller därför lagom avstånd. Har tar sina bilder och önskar mannen en fortsatt trevlig dag.

I ett annat fall följer vi med Bobby till en flygplats dit han fått uppgift om att Justin Timberlake ska komma. När han kommer in träffar han på en säkerhetsvakt som han känner till och det hela slutar med att Justin smugglas ut genom en annan del av flygplatsen.

Vi får också höra om bilderna som gör att det är värt allt jobb, allt bråk och annat som följer med jobbet. Som exempel nämner han bland annat bilden på Britney Spears delvis rakade skalle som enligt uppgift ska ha inbringat ca 1,25 miljoner dollar, och bilden på Michael Jackson i ambulansen i samband med hans dödsfall. Den bilden ska ha gett 3 miljoner dollar, dvs mer än 20 miljoner svenska kronor.

Det förekommer en del bråk mellan fotografer och kändisar i Hollywood. Dock tonar Bobby Rachpoot ner det här problemet och säger att han fick sin utbildning som fotograf i Mellanöstern och att det gjorde honom hård.

Han nämner också det förhållande som finns mellan fotografer och kändisar, där kändisarna gärna syns tillsammans för att synas på tidningar och i tv. Ett exempel på detta var när Juliette Lewis landade på LAX tillsammans med en blond, okänd pojkvän. "Ta en bild på honom, han kommer att bli berömd" sa Lewis om sin pojkvän, som leende poserade för bilder. Killen hette Brad Pitt och idag är han inte lika glad åt uppmärksamheten från fotograferna. Familjen har sex likadana bilar, och när Pitt lämnar hemmet åker alla sex bilarna samtidigt och åt olika håll, allt för att göra det omöjligt för fotograferna att veta vilken bil man ska följa efter.

Se programmet så länge det finns tillgängligt på TV3 Play, Renées rubriker

/Fotofyndet

Paparazzi som försöker smälta in i omgivningen på stranden när de
fotograferar kändisar som leker i vattnet.

Foto: Supercake
Licensierad under Creative Commons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar