tisdag 25 mars 2014

Nöjesapp

Vi tipsar ibland om appar till smartphones som hjälper fotografer på ett eller annat sätt. Det kan vara att räkna ut exponeringar, mäta ljus eller tala om var solen står. Ibland sitter man som fotograf och väntar, det är ganska naturligt. Det gäller speciellt om man är naturfotograf, då de ensamma timmarna i gömsle är många. Då kan det vara bra att ha en app att roa sig med, och en sådan är Quizkampen. Det är en frågesportsapp där du tävlar med dina vänner, eller med en slumpad motståndare. Man turas om med att välja ämne, bland 3 slumpade ämnen. Totalt finns det 20 ämnen, bland andra Fordon & trafik, Makt & pengar, Historiens vingslag, 2000-talet, Nöje & media och Konst & kultur.

En nackdel med denna app är att man såklart måste ha tillgång till mobilnätet, vilket kan vara svårt om man är ute i skog och mark.

Quizkampen finns i en gratisversion med fulla funktioner för tävlandet, och i en betalversion där man slipper reklamen i gratisversionen, kan skapa sin egen avatar (profilbild) och dessutom får detaljerad statistik på sitt tävlande. Betalversionen kostar ca 20 kr. Vill man kan man själv bidra med frågor och efter att man bidragit med fem frågor kan man välja en kungakrona till sin avatar.

Feomedia Quizkampen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar