fredag 21 mars 2014

Att packa sin utrustning

Olympiska spelen i Sotji är nu avslutade. Som alltid är det en till synes ändlös räcka med målgångar, firande, prisutdelningar och sorg för missade medaljer. Vi har följt några fotografers arbete under spelen, under en period som är både vansinnigt jobbig och samtidigt en privilegium och minne för livet för dem.

Som fotointresserad är man ju ofta intresserad av prylar och teknik, och därför tänkte jag rekommendera en bloggpost som skrevs strax innan spelens början, när den amerikanske fotografen Jeff Cable packade och förberedde sig inför resan till Sotji. Bland annat packar han ner tre Canon EOS 1DX och en Canon EOS 5D Mk III kamerahus. Kamerahusens nypris ligger på 191.000 kr. Bara tanken att resa till Ryssland med så värdefull packning får min puls att gå upp...

Optik finns att låna på plats så det är inte tvunget att ha med sig sina stora objektiv, men det är ändå en stor mängd tillbehör att packa ned, bland annat blixtar, minneskort, batterier och laddare.

Se mer om utrustningen som Jeff Cable hade med sig till Sotji här What is it like to be a photographer at the Olympics? - Packing up and heading out!

Canon 1Dx, nypris ca 55.000 SEK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar