torsdag 27 mars 2014

Assur ställer ut i Sundsvall

Jens Assurs fotoutställning "Africa is a great country" finns nu i Sundsvall. Det är på Kulturmagasinet som den prisbelönte fotografen visar upp sin utställning med bilder från 12 länder i Afrika. Bilderna ska både berätta en berättelse och vara en del av ett konstprojekt, och Assur vill att de ska väcka frågor hos betraktarna.

Målet med utställningen är att visa andra delar av Afrika än vi ser i de stereotypa rapporteringar som massmedia skickar. Då gäller det antingen krig och elände, att Afrika dör, eller det exotiska med safariresor på savannen. "Jag har valt att istället lägga fokusen på modelklassen, infrastrukturen och urbaniseringen" säger Jens Assur till Dagbladet i Sundsvall.

Jens Assur är född i Stora Blåsjön i Jämtland, och arbetade på Dagbladet i Sundsvall under början av sin karriär. Efter att ha arbetat en tid på Expressen har han sedan 1997 arbetat som frilans och har då främst arbetat med olika projekt från utvecklingsländer. Assur har belönats med ett flertal priser, bland annat "Årets pressfotograf" och "Årets nyhetsbild"

Om du vill besöka utställningen så finns den på Kulturmagasinet i Sundsvall fram till och med den 10 april.

/Fotofyndet

Jens Assur under en föreläsning 2010.

Foto: Miljöpartiet de gröna
Licensierad under Creative Commons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar