måndag 1 juli 2013

Fotograf på turné


Den amerikanske sport- och musikfotografen David Bergman har ett för många fotografer ovanligt uppdrag just nu. Han är officiell turnéfotograf för Bon Jovis världsturné, som bland annat gästade Stockholms stadion den 24 maj. I och med detta så har Bergman ensamrätt på att ta bilder under bandets konserter och de promotionbilder som tas under turnén. Bilderna säljs bland annat via Bergmans webbsida tourphotographer.com

På sidan skriver Bergman om den ynnest det är att få all access, fri tillgång, till en av de största rockkoncerterna i världen. Dock kan man ju fundera lite på hur det är med den konstnärliga friheten då Jon Bon Jovi själv ska godkänna alla bilder före publicering.

För att själv kunna sköta fotograferingen tar David Bergman flera kameror till hjälp. En sitter monterad på Tico Torres trumset, en Nikon D3 med ett 24-70-objektiv. Denna fjärrutlöses med hjälp av en Pocket Wizard fjärrutlösare. Pocket Wizard används normalt för att fjärrutlösa blixtar, men kan med något extra tillbehör även användas för att fjärrutlösa kameran.

För övriga bilder använder Bergman bland annat Nikon D3 och D4 med 14-24 mm, 24-70 mm och 70-200 mm, samtliga Nikon. Han säger själv att hans bakgrund som sportfotograf passar bra när han ska ta bilder på den hoppande Jon Bon Jovi.

Vill du läsa mer om David Bergman och se hans bilder från Bon Jovis turné så finns dessa på http://www.tourphotographer.com/

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar