tisdag 4 juli 2017

Klart med nya ägare till Mittsverigebanan

Mittsverigebanan utanför Härnösand har varit hårt drabbad av stridigheter mellan olika intressenter och ägare, i princip hela tiden den funnits. De senaste åren har situationen varit, det som närmast kan liknas vid katastrofal. I våras ansökte ägarbolaget om likvidation, en likvidation som sedemera övergick i en konkurs. Nu har banan sålts, och det är många i motorsportens Västernorrland som andas morgonluft. Ägandet för banan blir kvar lokalt och de två tidigare minoritetsägarna som kämpat hårt för att få banan godkänd enligt SVEMO och SBF:s reglementen är med även i den nya ägargruppen. De har fått sällskap av fyra herrar med starkt motorintresse. Samtliga fyra är entreprenörer och sitter i stora bolagsledningar eller är egenföretagare. De sex ägarna är nu Per-Erik Axehult, Göran Sörgren, Ulrik Forsberg, Per-Erik Norbäck, Mattias Norlén och Tomas Ivarsson.

I en intervju som jag gjorde med Per-Erik Axehult för DriftZone.se berättade han att fokus nu ligger på att få banan godkänd, att få tillbaka de träningslicenser som tidigare funnits för roadracing, racing och drifting. Sedan jobba vidare för att få tävlingslicenser för samtliga grenar, något som banan aldrig haft.

Det låter även som att det kommer att bli någon form av verksamhet liknande den som tidigare bedrevs på onsdagar på banan. Namnet ägs dock av ett bolag som kontrolleras av den tidigare huvudägaren, så det lär bli ett nytt namn och ett liknande koncept.

Vi ser framtiden för Mittsverigebanan an med tillförsikt!

/Christer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar