söndag 3 juli 2016

Söndagstips: Liseberg

Nöjesparken Liseberg i Göteborg är ett populärt besöksmål. För 2010 anges att man hade 3 miljoner besökare, varav 2,5 miljoner under sommarsäsongen. Liseberg förknippas dels med karuseller och åkattraktioner i världsklass, dels med shower och varitéer. Som exempel på det senare spelas tv-programmet Lotta på Liseberg in på den stora scenen varje sommar.

Liseberg är även ett bra ställe för oss fotointresserade. Dels för den som är intresserad av streetfoto som genre finns det en hel del att se, många människor som rör sig, men även för den som är intresserad av annat. Det finns många vackra byggnader i gammal stil och vill man ha utsikt över staden så är pariserhjulet ett givet tips. Om du fotograferar i någon åkattraktion så tänk på att följa regler och rekommendationer som står i attraktionen, så att du inte tappar kameran i huvudet på någon annan besökare under din åktur.

Liseberg drivs av ett aktiebolag som är helägt av Göteborgs kommun. Parken öppnade i maj 1923 och har numera öppet från slutet av april till mitten av oktober, samt för julfirande från mitten av november fram till jul. Öppettiderna är 11-23 alla dagar utom söndag när man stänger 22.00. Entrén kostar 95 kr för alla över 110 cm, och till åkattraktionerna köper man antingen enstaka biljetter á 20 kr (varje attraktion kostar 1-4 sådana biljetter), ett häfte med biljetter eller ett åkband som gäller hela dagen. Ett åkband för vuxen kostar 355 kr.

www.liseberg.se

Ingången till bergochdalbanan Helix och Atmos Fear
Foto; Christer Hägglund

Fina miljöer
Foto; Christer Hägglund

Helix
Foto; Christer Hägglund

Radiobilar
Foto; Christer Hägglund

Flum-ride, risken är stor att man blir blöt precis innan det är klart
Foto; Christer Hägglund

Två glada och blöta grabbar efter ett åk i Flum-ride
Foto; Christer Hägglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar