torsdag 28 juli 2016

Jeff Cable om sitt arbetsflöde

Vi kommer precis som tidigare år att följa och tipsa om den amerikanske fotografen Jeff Cables resa till de olympiska spelen. Jeff har nu skrivit ett inför-inlägg på sin blogg där han berättar om vilken ny teknik han kommer att anamma i sitt arbetsflöde.

Till att börja med så kommer han att använda den nya Canon EOS 1Dx Mk II. Med ny processor och förbättrad autofokus kommer kameran att jobba snabbare och minska antalet fel i fokus, med mera. I kameran finns plats för CFast-kort, vilket gör både skrivandet i kameran och läsandet i kortläsare snabbare, viket är en stor fördel i tidspressade situationer. Jeff skriver att han kommer att använda 128GB CFast-kort till RAW-filerna som ska processas.

Dessutom kommer en kopia av RAW-filen att sparas på ett Compact Flash-kort, ett 256GB 1066x-kort som sitteri den andra kortläsaren i kameran. Jeff har i sina tester märkt att med bara CFast-kortet kunde han ta en serie om ca 800 bilder på max innan buffertminnet i kameran tog slut. Med simultan skrivning till CF-kortet blev motsvarande siffra 80 bilder. 80 bilder i en enda serie utan uppehåll är ändå ganska mycket och Jeff känner sig ganska säker på att det kommer att räcka.

Sedan laddas bilderna in via en Lexar kortläsare med Thunderbolt 2-anslutning till en MacBook Pro, där CameraBits Photo Mechanic används för att sortera och ranka bilderna. För efterbehandlingen används Photoshop CC.

Efteråt läggs alla bilder på SSD-enheter och säkerhetskopieras till hårddiskar, samt skickas upp till en Drobo-enhet hemma i studion.

Under spelens gång kommer vi att fortsätta följa arbetsflöde och teknikfrågor.

Vi ses!

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar