tisdag 9 februari 2016

TV-tips med spaningsflyg

Som vi nämnde tidigare i inlägget om spaningsflygplanet S16 Caproni så finns det bara en replika kvar. Denna byggdes av SVT:s rekvisitaverkstad till inspelningen av serien Tre Kärlekar, som visades i SVT 1989.

Serien är en släktkrönika. Lars Molin beskriver i förordet till serien:

"Varje generation har sin ödestid - de få dagar, veckor eller bara timmar då vi fattar avgörande beslut som sedan får betalas eller avnjutas genom ett helt, långt liv. Det är den tid då vi förälskar oss, avlar barn, handlar trolöst eller på annat sätt skuldsätter oss känslomässigt för hela livet. Detta ska bli berättelsen om tre generationers känsloreverser, några av dem ännu inte förfallna till betalning."

Släkten i huvudfokus är familjen Nilsson. Pappa Egon, hemmansägare och hustrun Ester. Deras tre barn, Gösta, sergeant och flygförare i Flygvapnet, Britta, hushållslärarinna med ett utomäktenskapligt barn och Orvar, som satsar på en politisk karriär.

I delarna som handlar om Gösta, finns det en hel del flygscener och scener som utspelar sig på flottiljen F11 i Nyköping. Bland annat genomförs ett spaningsuppdrag med S 16 Caproni mot den tyska basen för raketforskning i Peenemünde, och senare flygs en del Saab 18. Säsong 1 består av 8 avsnitt och säsong 2 likaså av 8 avsnitt, om ca 60 minuter.

Serien hittar du på SVT:s Öppet arkiv, som för övrigt är en stor guldgruva för diverse gamla program som producerats av statstelevisionen.

Tre kärlekar, säsong 1

S 16 Caproni, replikan som byggdes för TV-serien. Idag på Flygvapenmuseum.
Foto: Christer Hägglund


/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar