tisdag 2 februari 2016

Ny proffsmodell från Canon inför OS

Canon EOS 1D X Mark II. Smaka på den. Liksom mönstret varit under ett antal år nu så kommer både Canon och Nikon med nya proffsmodeller det år det är olympiska spel. Så även denna gång, Nikon för ett par veckor sedan och Canon nu.

Till det yttre delar den nya mark II:an mycket med sin föregångare. GPS-antenn som anger position finns ovanpå sökaren. Uttaget för fjärrutlösare har flyttats vilket har gett plats för en fullstor USB 3-kontakt, mikrofoningång och hörlursutgång. Det finns även uttag för ethernet, hdmi och en ny wifi-enhet.

Autfokusen är helt ny, med 61 autofokuspunkter varav 41 korsformade. Ytan som modulen täcker är större, 24% större horisontellt och 8% större vertikalt. Förmågan att följa motiv har blivit bättre och funktionen kallas nu AI Servo AF III+. Även processorn som sköter ljusmätaren har uppgraderats och har nu likheter med 5Ds/R och 7D Mk II.

Serietagningsförmågan är uppgraderad, delvis tack vare att kamerans alla inställningar sköts av två processorer, Digic 6+. Den klarar därför av att bearbeta 16 rå- och jpg-filer per sekund, om vardera 20,2 megapixlar. Detta gäller i Live View-läget. Vid optisk sökare, när spegeln används, är maxhastigheten 14 bilder per sekund. Båda dessa är en ökning med 2 bilder per sekund från föregångaren. Dessutom är det dynamiska omfånget ökat.

Läs mer om nyheten på till exempel Fotosidan eller Digital Photo Review.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar