söndag 28 februari 2016

Söndagstips: Äntligen norrsken!

Att fotografera norrsken har varit en dröm för mig under en lång tid. Det har dock inte stämt riktigt. Vid ett tillfälle tidigare i vinter så var hela himlen grön och olika gröna formationer dansade fram över himlen. Dock var jag ute på en löprunda och innan jag hann hem så var allting över.

Häromdagen hörde en kollega av sig och sa att det fanns förutsättningar för norrsken och undrade om vi skulle åka ut till havet och titta. Så blev det och på vägen ut undrade vi om det verkligen skulle bli något. Men jo, kanske en antydan till en liten grön strimma på himlen. När vi kom ut till havet och packade ur grejerna och började gå så formligen exploderade himlen i grönt. Vi hade en halvtimme när det var bara att vrida kameran åt vilket håll som helst så blev det fina formationer på himlen. Vi försökte också att hitta motiv där något i förgrunden skulle komplettera himlen.

Här är några exempel på bilder. För att vara första gången så är jag ganska nöjd, men det finns utrymme för förbättring.

För att hålla koll på aktiviteten finns det olika appar till smartphone som kan varna när sannolikheten ökar för norrsken på just din plats.

/Christer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar