onsdag 11 december 2013

Ola Sevandersson, veckans hjälte!

Sundsvallskillen Ola Sevandersson har i medierna framstått som veckans hjälte, och vi är inte sena att stämma in i hyllningskören. Zaccarias, en kille på 16 år, har drabbats av en oförklarlig åkomma som har gjort det omöjligt för honom att stå och gå. Familjen har haft kontakt med en rad olika läkare och andra experter utan att komma någon vart. Under tiden får Zaccarias åka rullstol. Landstinget vill inte ge honom någon rullstol utan hittills har man hyrt en, en som förutom att den kostar en del inte är speciellt bra. Nu tänkte familjen skaffa en egen, men eftersom en sådan rullstol kostar i ca 20.000 kr så tänkte man starta en insamling och se om snälla människor kunde bistå med åtminstone en del av summan. Zaccarias mamma skrev ett inlägg i en Facebookgrupp om vilken av de sk crowdfunding-sajterna som var bäst att använda sig av. Ola Sevandersson frågade då hur mycket rullstolen kostade, och fick till svar 16-22.000 kr plus moms. Svaret från Ola blev:

"Skicka mig ett mess med dina bankuppgifter så sätter jag in 20kkr idag. Ge din son en stor kram och så får jag önska er en God jul."

Till Aftonbladet säger Ola att han följt familjens kamp ett tag, genom gemensamma bekanta. När han läste meddelandet om att man tänkte samla in pengar till en rullstol tog det inte många minuter att bestämma sig

–Jag har möjligheten att ge dem det. Då gjorde jag det. Det kändes väldigt bra, säger Ola Sevandersson till Aftonbladet.

Men vem är då denne man? Ola Sevandersson är grundare till en onlinefotoeditor som heter Pixlr. Med den kan man, gratis, editera sina bilder direkt i ett webverktyg. Utseendet är lika andra, dyrare fotoredigeringsprogramvaror. 2011 köptes Pixlr upp av AutoDesk och tidningen Time har rankat sidan som en av världens 50 bästa. Pixlr finns även som app för iPhone och Android.

Vi lyfter på hatten och säger föredömligt agerat av Ola Sevandersson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar