torsdag 19 december 2013

Alla är fotografer, det sista avsnittet

Igår kväll gick det sista avsnittet av tv-serien Alla är fotografer. Serien i sex delar har handlat om att utmana sig själv för att bli en bättre fotograf, våga ta andra bilder än man brukar och att försöka få bilderna att bli så bra att bilden blir intressant. En fotograf uttryckte saken som att en familjealbumsbild på en person är bara intressant om du känner personen på bilden. En bra bild är intressant även om du inte har en aning om vem personen är. Och det ligger en del i det.

Avsnitten har handlat om:
Självporträttet
Analog vs digital
Familjeporträttet
Kändisbilden
Gatufotografiet
Den vackra bilden

Sammantaget tycker jag att serien har varit mycket intressant och visat ett brett spektrum av vad fotografi kan vara. Experterna som har varit med har varit både inspirerande och roliga att se. Vissa har man känt till bättre genom deras bilder än deras person.

Nu återstår ett avsnitt som kommer att handla om de nya spelreglerna som gäller på nätet. Förr tog vi en bild för att ha den i vårt fotoalbum resten av livet. Nu publicerar vi en bild på Facebook eller Instagram och den lever i bästa fall ett par dagar, men når å andra sidan många fler. Tillsammans med Sigge Eklund ska Henrik Schyffert och Johan Rheborg diskutera nätets spelregler.

Avsnittet kommer att publiceras på SVT Play på julafton, 24/12 kl 21.30. Programmet kommer senare att visas på tv, i SVT1 26/12, SVT24 26/12, SVT1 27/12, SVT1 29/12 och SVT24 29/12

Har du missat något avsnitt finns de på SVT Play fram till 17 januari.

SVT Play - Alla är fotografer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar