onsdag 17 oktober 2012

Fler appar för Android

Idag när många använder sina smarta mobiltelefoner till allt mer finns olika hjälpmedel i form av appar även för fotografer. Vi har hittat några fler som komplement till de vi presenterade i ett tidigare inlägg, Appar för fotointresserade.

Photo Tools - En hel massa verktyg för fotografer. Viss kunskap behövs dock, alla begrepp och funktioner är inte helt självförklarande. Reklamfinansierad gratisversion och en reklamfri om man lämnar en donation (Photo Tools Pro).


Light Meter Tools - Låter dig använda din Android-telefon som ljusmätare och är enligt uppgift utvecklad av fotografer som hade för mycket prylar att bära. Upplagd som en vanlig ljusmätare. Finns i en gratis prova på-version och den ordinarie kostar ca 32 kr.


White Balance Color Temp Meter - Har du någon gång undrat vilken temperatur ljuset har? Den här appen kan hjälpa dig att kolla det på samma sätt som du ställer in egen vitbalans i kameran. Hitta en vit yta eller ett vitt papper, rikta telefonens kamera mot det och läs av. Som svar får du färgtemperatur i Kelvin och den förinställning i kameran som ligger närmast. Kostar 7 kr.


Har du fler användbara appar du vill tipsa om? Kontakta oss. :)

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar