lördag 19 augusti 2017

Hörselkåpor, så blev det

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om att jag funderade på att uppgradera mina hörselkåpor när jag är ute på motorsport. Inlägget hittar du här, om du inte har läst det, Hörselkåpsfunderingar. Jag har dock inte berättat vilken lösning det blev.

Det blev lösningen med blåtandskåporna från Clas Ohlson. Det var specialpris när jag köpte dem, 499 kr mot ordinarie 699 kr. Dessutom köpte jag blåtandsadaptern med Kenwood-anslutning som passar på min komradio. Den kostade $47 på en handelsplats i Kina, och då tillkom importkostnader.

De båda fungerar mycket bra tillsammans, och det var inga problem att para ihop dem med blåtanden. Ljudet i kåporna är helt ok tycker jag, och jag har även provat att använda medhörningsfunktionen. Bra när folk kommer fram och pratar på motorbanan. Dämpningen fungerar utmärkt också.

Den enda nackdelen som jag ser det med den här lösningen är att kåporna inte har någon PTT-knapp. Jag kan alltså inte sända med komradion. Eftersom jag i princip uteslutande använder radion för att lyssna ser jag det inte som ett problem, men något andra användare måste ta i beaktande.

/Christer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar