söndag 6 augusti 2017

Att hitta inspiration

Det är inte alltid så lätt att hitta inspiration till modellplåtningar. Man bör ju ha en ganska klar och tydlig idé över vad man vill göra, så att man dels kan leta upp rätt plats och dels kan skaffa fram de eventuella rekvisita man behöver. Därför är det skönt att ha några bloggar att kika i där man kan hitta lite tips, och framförallt samarbeta med rätt modeller.

De senaste plåtningarna jag har gjort nu har modellen kommit till mig med ett färdigt koncept. Till exempel en bild, "En sån här vill jag ta, fast..." och så gör man någon variant på ungefär samma tema. Även där kommer det ju till att skilja mellan bilderna eftersom man hittar lite annan rekvisita, väljer en viss plats, ljuset kanske faller annorlunda, etc. Så även om man till stor del kopierar ett annat koncept så blir det ändå "vår variant".

Nevnarien, Elin Kero, är en sådan källa till inspiration tycker jag. Hon är seriös, noggrann och duktig i det hon gör. Hennes bildserier är alltid bra och man ser att det är tanke på detaljer.

Men det gäller att hålla ögon och öron öppna, för inspiration finns överallt!

/Christer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar