lördag 5 augusti 2017

Bloggare skadar fotografs rykte, dömda till skadestånd

Den amerikanska bloggaren Neely Moldovan och hennes nyblivne make hamnade i ett bråk med bröllopsfotografen strax efter ceremonin. Tre månader efter den stora lyckliga dagen stod man framför en tv-kamera med tomma fotoramar och förklarade att fotografen höll bilderna som gisslan om inte paret betalade en extra avgift på $150 när de redan betalat tusentals dollar.

"Det krossar våra hjärtan, det är ju våra minnen" sa Moldovan till tv-kanalen.

Och många höll med. Tidningarna skrev om bråket, hennes bloggföljare skrev på fotografens sidor på sociala medier och kallade henne för lurendrejare och andra, ännu mindre trevliga saker. Hennes rykte dalade snabbt och hon tvingades att stänga ned sin verksamhet.

Men fotografen stämde paret, och menade i stämningsansökan att allt man hade behövt göra var att fylla i ett formulär, välja bland några olika val för sina album och betala en mindre avgift man kände till redan sedan innan. Man visade genom e-post kommunikation att både fotografen och hennes anställda försökte blidka paret, även sedan paret gått ut i media med historien.

Nyligen dömde dock en jury i Dallas paret för skadorna de åsamkat fotografen, och att de för detta skall betala 1 miljon kronor i skadestånd. Paret har inte kommenterat domen, som går att överklaga, varken i media eller på kvinnans blogg.

/Fotofyndet

Bröllopsbild tagen under roligare omständigheter
Modell: Cilla Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar