Remmen jag köpte själv kom med en standardskruv som man gängar in i kamerans stativgänga. Det innebär att stativgängan är upptagen och varje gång man ska använda ett stativ så måste skruven gängas bort. Sedan tillbaka igen. För mig löste hela problemet sig när jag bytte stativhuvud, och det visade sig att stativplattan som följer med kulleden har ett fäste som fungerar för haken på kameraremmen. Så nu behöver jag aldrig välja mellan rem och stativ, utan kan låta remmen hänga kvar när kameran sitter i stativet.
Själva funktionen på remmen tycker jag är underbar. Eftersom remmen hänger diagonalt över överkroppen så belastar den en axel, och inte nacken som den gamla gjorde. Efter några timmar var man helt slut i kroppen, medan man nu kan gå en hel dag innan man börjar känna av att det är tungt på axeln. Den är snabb, man tar inte av sig remmen när man ska fotografera utan drar den bara upp längs remmen. Detta är helt underbart inte minst i studio, när man ska mäta ljus och har ljusmätaren i ena handen. Då låter man bara kameran hänga vid sidan och när man vill mäta ljus sträcker man ner handen och trycker på blixtutlösarens testknapp.
Skruven som blev över har jag satt i stativfästet på min 70-200. Det blir bättre balans i kameraremmen om man bär den i objektivet istället för i kameran.
Så ibland är det så att man köper en bra produkt, men kan ändå behöva fundera lite på hur man ska anpassa den så att den fungerar bäst för en själv.
Detta är endast en redovisning av våra egna erfarenheter. Kombinationen kan inte belastas med för hög vikt och vi tar inget ansvar för eventuella skador till följd av egna monteringar.
/Christer
Remmen med kameran i viloläge. Remmen är här monterad i originalskruven som medföljer remmen. |
Remmen med kameran i fotoläge |
Kulleden med fästplatta |
Remmens hake i stativplattan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar