torsdag 13 april 2017

Nyhet från Nikon

Nikon har presenterat en nyhet i sitt övre mellansegment, D7500. Att man hoppar över ett par modellnamn från nuvarande modellen D7200 förklarar man med att man vill visa att det är en helt nykonstruerad kamera och inte bara en faceliftad D7200 med någon ny eller förbättrad funktion.

Vad hittar vi då under skalet? Ja, till att börja med så är det något förvånande 20 megapixel mot D7200 24 megapixel. Orsaken till det kan man bara spekulera om, men troligen är det så att kunderna idag inte väger in antalet megapixel lika mycket som man gjorde för några år sedan. Sensorn är densamma som i D500 och är Nikons egenutvecklade. Den är mycket snabb och det ger förutsättningar för 4K-video och snabb autofokus i live view-läge.

Den nya kameran har många likheter med D500, som exempelvis vädertätat hus, 100% sökarvisning, snabb serietagning, etc. Men det finns också skillnader, som man valt att behålla för att inte D7500 helt ska slå undan benen för storebror. Serietagningshastigheten är 8 bilder per sekund, mot 10 på D500, det finns bara en minneskortsplats, för SD-kort, mot två platser på D500. Dessutom finns det skillnader i autofokusmodulen, bland annat har den färre punkter och lägre upplösning.

För videofilmande fotografer finns det också intressanta nyheter, där 4K är en som sagt, och även en elektronisk bildstabilisering.

I juni beräknas modellen finnas ute i butik och det rekommenderade försäljningspriset är 15.190 kr.

/Christer

Nikon D7500
Foto: Nikon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar