onsdag 21 oktober 2015

Teknik: Regnskydda din blixt

Nu på hösten när man är ute och fotograferar så finns det alltid en viss risk att det blir blött. Antingen att det kommer regn eller att luften i sig är så fuktig att fukten kondenserar på utrustningen. Om man fotograferar med separat blixt så är blixten en sak man vill skydda mot för mycket fukt. Ofta har man ett regnskydd till kameran, men sällan till blixten.

Här nedan ser man en lätt fix på det problemet: En zip-lockpåse som är stor nog att träs över blixten med blixthuvudet i 90 graders vinkel. Ha den alltid i kameraväskan så finns den där när den behövs.

När jag fotograferar med blixt utomhus använder jag gärna ett kamerastativ att ha blixten på. Detta av den enkla anledningen att kamerastativet står mycket stadigare än ett belysningsstativ. Du kan också justera längden på benen så att blixten står rakt, medan belysningsstativet kräver en plan yta. På bilden används blixten Meike MK600, som vi skrev om nyligen i inlägget om High Speed Sync, och  kamerastativet Pro 1710 Al med kulled 44mm.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar