torsdag 21 november 2013

Filmtips: The Hidden war

The Hidden war, med undertiteln The true story of the Bang Bang Club, är en film om de fyra unga, orädda fotograferna Kevin Carter, Greg Marinovich, Ken Oosterbroek, och João Silva som möts i Sydafrika. Tiden är strax efter Apartheids fall och en hänsynslös brutalitet råder mellan rivaliserande grupper inför de första fria valen. De fyra fotograferna använde sina kameror för att berätta alla sidor av historien och var beredda till mycket stora personliga offer för att världen skulle få reda på sanningen.

Marinovich vann ett Pulitzer-pris för en bild där en man dödas i ett sk township utanför Johannesburg och Carter vann också senare ett Pulitzer för en bild från svältkatastrofens Sudan. Den bilden kan ses här: Kevin Carter's Pulitzer Prize winning photograph of a Sudanese child and a vulture

Jag tycker att det är en bra film, och verklighetens brutalitet skildras på ett tydligt sätt. Man får följa hur det påverkar fotograferna, relationen dem emellan och mellan dem och uppdragsgivaren, en sydafrikansk tidning.

På rollistan ser vi bland annat ett svenskt namn;
Ryan Phillippe, Malin Åkerman, Taylor Kitsch, Neels Van Jaarsveld och Frank Rautenbach

Mer information på IMDB: The Hidden War "The Bang Bang Club"

Finns att köpa till riktigt bra pris just nu. The hidden war
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar