fredag 15 november 2013

Dålig ordning på dina batterier?

AA-batterier är väldigt vanliga och används i otroligt många olika apparater. I våra kameror slipper vi i de flesta fall, tack och lov, använda dem numera, men i blixtar och andra tillbehör är de fortfarande vanliga. Grejen med AA-batterier är att man behöver så många, minst fyra i varje applikation, och det gör att man har batterier överallt. Dessutom dras man med problemet att veta vilka som är laddade och vilka som inte är det. Vi har tidigare tipsat om en batteriförvaringsbox, och nu ska vi visa ett alternativ till den, nämligen Powerpax. I Powerpax sitter batterierna ett och ett och hålls fast i hållaren, med polerna skyddade från kortslutning från omgivningen. Att batterierna sitter fast ett och ett är bra om du befinner dig någonstans där du inte vill riskera att tappa batterierna om du får ut allihop på en gång. I mörkret i ett gömsle, i båten eller var det nu må vara.

I Powerpax kan du också lätt visa vilka batterier som är laddade och vilka som är urladdade. Detta genom att vända urladdade batterier med minuspolen inåt där pluspolen annars tydligt ska vara. Ett annat alternativ är att sätta batterierna med varannan plus och varannan minus.

Ordning och reda alltså! Finns i två storlekar för fyra eller tolv batterier, i flera olika färger för att skilja olika modeller åt.

Köp din Powerpax hos oss!


Powerpax 4 AA
Powerpax för 4st AA-batterier





Powerpax för 12 AA-batterier. Exempel på hur man kan visa
att 8st är nyladdade och 4st är urladdade


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar