onsdag 15 augusti 2012

Extern mikrofon för videofilmning

För den som filmar mycket med sin systemkamera kan det vara bra att investera i en bättre mikrofon. Mikrofonen som sitter i kameran är ofta liten och sitter inte sällan på sidan av kameran, vilket kan ge konstigt ljud vid vissa tillfällen. En separat stereomikrofon ansluts till kameran genom den särskilda mikrofonanslutningen. På modellen vi säljer, stereomikrofon RW-MIC108A, finns flera möjligheter till montering. Dels är mikrofonens fot i form av en blixtfot vilket ger möjlighet att montera den i kamerans blixtsko. Den har dessutom 1/4" gänga i botten om man vill montera den på ett kamerastativ vilket kan vara aktuellt när man vill att ljudet ska komma från ett lite annat håll än man filmar. Man kan även sätta mikrofonen på ett enbensstativ som man håller i för att nå fram till det man vill få ljud ifrån.


Jag besökte en musikfestival i helgen som var och glömde då att ta med en extern mikrofon. Ljudet blev nu sämre än det hade blivit med en extern stereomikrofon. Jag fick t.ex. en del vindbrus på filmerna vilket det medföljande vindskyddet i skumgummi till den externa mikrofonen hade förhindrat.

Vi för även andra typer av mikrofoner, tex en sk mygga eller slipsmikrofon, och en riktig handhållen sång- och intervjumikrofon.





Fotofyndet, DSLR-videotillbehör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar