måndag 13 augusti 2012

Countryfestivalen i Vemdalen (lördagen)

För recension av artisterna på fredagen se, Countryfestivalen i Vemdalen (fredagen)

Cheerful Diligence

Först ut även på lördagen var de ryska ungdomarna i Cheerful Diligence. Även den här gången var det en riktig rackarrökare och fullt ös från första tonen. Den glädje och entusiasm man spelar med smittar av sig och publiken rycks med i svänget. Det var betydligt fler i publiken på lördagen och det märktes att man var där för att se just det här bandet. Man kan inte annat än bli imponerad av kunskaperna hos dessa ungdomar som inte bara spelar ett instrument, utan flera.


Cheerful Diligence
Instrumenten som spelades, fr.v.
Sång, steel 0, steel guitar, lap steel
Tamburin, trummor
Sång, gitarr, mandolin
Trummor, banjo
Bas, gitarr, steel guitar
Sång, gitarr, dragspel, munspel

Cheerful Diligence

Cheerful Diligence


Yvonne & Quick Picks

Tyvärr dagens besvikelse. En jättecharmig och duktig sångerska, en duktig sångare och inget fel på musikerna. Men bara för att man drar på cowboyhattar på ett dansband så blir musiken de spelar inte countrymusik. De gjorde ett par försök med några countrylåtar, bla Folsom Prison Blues, men framförandet var ändå ganska dansbandsmässigt. Den för övrigt väldigt blandade repertoaren bestod annars bla av ett par Eddie Meduza-låtar. Den dansanta delen av publiken verkade dock uppskatta det.

Yvonne & Quick Picks

Cina Samuelson

Här hade vi ett proffs som varit med länge. Det var Cinas tredje besök på festivalen och jag förstår varför. En blandad repertoar med egna låtar och gamla countryklassiker som tex Hank Williams gamla Jambalaya. Cina hade själv vid en festival i Nashville träffat Johnny Cash, ett möte som hade satt djupa spår i henne. Hon framförde därför en av Johnnys gamla ballader. Bandet var rena familjeföretaget där maken spelade lead guitar och dottern körade och spelade gitarr. Till detta hade man även steel guitar, bas och trummor. Jag tyckte som sagt att det märktes att Cina är ett proffs som varit med länge, hon levererade och gjorde det mycket bra. Mycket högt betyg från mitt håll!

Cina Samuelson





Ellen Kay Band

Ett ganska nytt och okänt band, även för mer inbitna countryentusiaster än mig. Ellen Kay, eller Ellen Krantz som hon egentligen heter, var ett riktigt lite energipaket. Hennes framförande och uppenbarelse påminde starkt om Gretchen Wilson, med en hel massa sexig energi. Man framförde även Wilsons gamla hitlåt Redneck Woman. Bandet bestod av gitarr, trummor och klassisk ståbas, vilket jag tycker ger skönt sound. Ett par egna låtar från den nya skivan som släpptes på festivalen fanns med, låtar som också var bra. Bandet verkade ha sina rötter i rockabillymusiken och de körde även ett par sådana låtar. Även Ellen Kay Band får mycket högt betyg av mig. Det här gänget tror jag också kommer att dyka upp fler gånger.

Ellen Kay Band på Facebook

Ellen Kay Band
Vila på ståbasen ser skönt ut.

Ellen Kay Band

Ellen Kay Band

Karin Wright

Det norska bandet Karin Wright var avslutande akt på lördagen. Karin Wright var en ganska duktig sångerska men det kändes inte som det lyfte riktigt. Det är svårt att ta på vad det är som inte funkar, utan bara känns. Countryfeelingen var dock inte att ta fel på.

http://www.karinwright.com/

Karin Wright

På det stora hela är jag jättenöjd med kvaliteten på musiken och hoppas att det blir en festival nästa år igen. Om du har möjlighet och är intresserad av countrymusik, åk till Vemdalen!

Vi har kameratillbehör för cowboys & truckers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar