söndag 30 november 2014

Recension: ICY BOX IB-NAS5520


Som senaste tillskott i arbetsflödet för bilder och andra filer i företagets nätverk är en NAS från ICY BOX. I dagsläget används den för att utgöra backup för företagets bilder och filer och står därmed på en annan plats än den ordinarie filservern på kontoret.

NAS5520 är en smidig maskin som till höjd och bredd är obetydligt mycket större än två hårddiskar stående på långsidans högkant. Installationen av hårddiskar går mycket lätt, man bara skjuter in disken och trycker försiktigt fast den i kontakterna. Säkra sedan med en skruv.

Igångkörningen var också mycket smidig och bjöd inte på något direkt motstånd. Däremot tycker jag att mjukvaran är en smula ologisk och tillsammans med att gränssnittet är direkt fult så inger användargränssnittet inte något förtroende för produkten. Det går att skapa användare med olika behörigheter.

FTP-servern och de andra serverfunktionaliteterna har jag inte provat ännu utan får återkomma med en recension senare.

Jag kommer att använda denna NAS som fjärrbackup och kommer därmed att ha behov av att administrera den via internet. Det anges i manualen att man via en websida och aktuell MAC-adress lätt kan logga in och fjärrstyra den.

På det stora hela är ICY BOX IB-NAS5520 ett klart användbart och prisvärt alternativ för den som söker en nätverkslagring för två hårddiskar.

ICY BOX IB-NAS5520
ICY BOX IB-NAS5520

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar