måndag 17 november 2014

Magic Lantern

Det finns programvaror till vissa kameror som frigör fler funktioner än vad som finns i kameran från början. Magic Lantern är en sådan programvara, som bland annat finns till Canon EOS 550D, 600D, 650D, mfl.

Super tänker du nu kanske, men vi vill höja ett varningens finger redan här. Magic Lantern, eller ML, är en ombyggd firmware för kameran. Det innebär att om du gör en tabbe under tiden du installerar, eller om batteriet i kameran tar slut, så kan du i värsta fall sätta kameran helt ur funktion. Om du har garanti kvar på kameran så gör installationen av ML troligen att Canon inte längre ger dig någon garanti. Så var medveten om det innan du går vidare.

Varför ska man tå ta risken att installera ett program som kan skada kameran? Jo, sjävklart pga alla extrafunktioner som programmet erbjuder. Bara för att ta några exempel: HDR foto, HDR video, inställning av ljud vid video, timer vid bulbfotografering, intervalltimer, AF-mönster och mycket, mycket annat användbart.

Se hemsidan för mer information om funktioner och se nedanstående video med instruktioner om hur man installerar programmet.

http://www.magiclantern.fm/

Men tänk igen på att du KAN förstöra din kamera om något går fel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar