lördag 31 maj 2014

Fotofyndets miljöarbete


Har du några funderingar kring hur vi arbetar med miljöfrågor? Vi följer givetvis gällande lagar och regler och vi tänkte här i några kortfattade punkter berätta om vad vi gör och hur det påverkar dig som kund.

Naturvårdsverket är den myndighet som genomför de politiskt tagna besluten. I praktiken innebär det idag att vi rapporterar och betalar avgifter för vår import av batterier och elektronik till Naturvårdsverket.

El-Kretsen är en förening som ägs av ett antal branschorganisationer, som tar hand om det elektroniska avfallet från medlemsföretagen. Dessutom kan man, som i vårt fall, anlita El-Kretsen för att stå för något som heter finansiell garanti. Det är en summa pengar som ska säkra att om företaget läggs ned, går i konkurs eller på annat sätt försvinner, så ska det finnas pengar till att ta hand om de uttjänta produkter som företaget satt på marknaden.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ansvarar för omhändertagandet av förpackningar, till exempel wellpapp, plast, plåt. Vi som importerar varor till Sverige rapporterar till fti hur stora kvantiteter av de olika förpackningstyperna vi tar in, och betalar en avgift för detta. Dessa medel används för att återvinna så mycket som möjligt av förpackningsmaterialet.

Vad ska du som kund då göra? Ja, det är så fiffigt anordnat att vi, genom dessa medlemskap, ger dig möjlighet att lämna ditt avfall, oavsett om det är batterier, apparater eller förpackningar, hos återvinningscentralen i din kommun. Enkelt för dig, bra för miljön!

Om du har frågor om vårt miljöarbete så kan du läsa mer på dessa hemsidor, eller ringa till oss.

http://www.naturvardsverket.se/
http://www.el-kretsen.se/
http://www.ftiab.se/

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar