fredag 30 maj 2014

Att få visa sina bilder

När man har hållit på som amatörfotograf ett tag och kanske har en serie bilder man är nöjd med så kommer en önskan att få dela med sig av sina bilder. Det är dock väldigt få som blir kontaktade och tillfrågade om att visa sina bilder i tryck eller utställning, så man måste vara lite offensiv själv. Vi tänkte dela med oss av ett par olika tips på sätt att få visa sina bilder.

Personaltidning
Om du jobbar på ett större företag kan det företaget ha en personaltidning eller ett intranät. Fråga den ansvarige om du får bidra med en eller ett par bilder dit.

Lokala näringsidkare
Har du en tandläkare i huset där du bor, en naprapat i grannhuset eller någon annan näringsidkare i närheten? Eller varför inte bilverkstaden som har hand om din bil? Gå dit, fråga om du kan få ha en utställning i väntrummet. För många är väntrummet ett nödvändigt ont och om du föreslår något kan det mycket väl sluta med att du har en permanent utställning där. Tänk dock på att det är EXTREMT viktigt att dina bilder inte väcker anstöt hos någon av företagets kunder.

Lokaltidningen
Din lokaltidning kan ta in och visa bilder på någon lämplig sida. Det gäller speciellt om du hittat en extremt ovanlig svamp, eller om ditt barn hittat årets första tussilago. Skicka in och prova. Fotoklubben jag är med i har en plats i vår lokaltidning där vi varje vecka visar upp en bild. Medlemmarna turas om med att visa sina bilder där.

Bibliotek
Biblioteket i din stad kan ha utställningar med bilder. Här kan det oftast vara lite svårare och kanske lite mer byråkratiskt vad man visar och inte, men det kan helt klart vara värt ett försök. Fråga på biblioteket, om inte personalen där kan svara så vet de vem du ska tala med.

Det finns fler ställen att visa sina bilder, det gäller bara att tänka lite utanför boxen och att våga fråga.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar