fredag 11 januari 2013

Country Fights Cancer på turné

I november var jag och tittade på Countr Fights Cancer, en välgörenhetsgala på Railway Saloon i Sundsvall. Det var några lokala countryband som spelade till förmån för Barncancerföreningen norra som arbetar för barn som har cancer och deras familjer. Man försöker underlätta vardagen under behandling och sjukdomstid, och behöver därför ekonomiska bidrag. Ett behjärtansvärt ändamål som dessutom bjöd på mycket god underhållning i form av countrymusik.

Häromveckan nåddes vi av ryktet att Country Fights Cancer skulle spela i Stockholm under trettonhelgen. Vi lyckades få tag på Eric Asplund i Shady Town, ett av de deltagande banden, för att ställa några frågor:

Hej Eric! Vilka band var det som var med på er lilla turné?
Det var Shady Town, Convoy och Anders "Mav" Lundström som spelade under tre kvällar.

Var spelade ni?
Vi spelade på Engelen i Gamla Stan.

Hur kom idén att ni skulle ta med Country Fights Cancer till Stockholm?
Idén var nog Jörgen Wessén som spelar bas med oss i Shady Town. Han har ett coverband som heter Studio 3, som har spelat på Engelen tidigare.

Var det en framgång?
Vad det gäller framgång så var det nog att folket som var där trivdes väldigt bra, dansade och hade trevligt. Sedan kunde man ju hoppats på mer folk, kanske inte var de bästa datumen efter alla stora helger. Men jag tror ändå vi spred vårt budskap, samt att vi hoppas på att få ett bättre datum nästa gång.

Planerar ni några fler framträdanden till förmån för Barncancerföreningen Norra?
Det finns många idéer! Bland annat så finns det flera städer som visat sitt intresse. Var nästa gala blir är ännu inte bestämt, men att det blir av är 100% säkert! Sedan har ju Barncancerförening Norra ett projekt som heter Hjältarnas Hus, dit kommer alla intäkter från CFC-galorna att gå. Mer info om Hjältarnas Hus finns på BCF Norras hemsida.

Vad händer annars för Shady Town, har ni något nytt på gång?
För Shady Town är det studion som står på agendan, vi håller på spela in vår debutskiva för fullt nu. Förhoppningsvis har vi skivan klar för släpp i april-maj om allt går enligt planerna.

Vi tackar Eric för att vi fick störa med några frågor och önskar lycka till med både Country Fights Cancer och Shady Towns skiva!







Vi har kameratillbehör för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar